Verkoop

Parket

Onder parket verstaat men een houten vloerafwerking die geleverd wordt in diverse systemen met stroken van verschillende afmetingen.

Europees eiken is de meest gebruikte houtsoort voor de vloeren. De eiken vloeren zijn te verkrijgen in verschillende klassen, dit zijn richtlijnen, er zijn geen vastgestelde normen.

De eiken vloeren zijn te verkrijgen in verschillende bewerkingen en afwerkingen onder andere:

Tapis

Tapis is een parket dat bestaat uit massieve houten stroken die van diktes variëren tussen de 6 en 10mm.Deze planken worden verlijmdof gespijkerd/geniet op een spaanplaat ondervloer.
De spaanplaat wordt eerst verlijmd op de ondervloer en vervolgens vlak geschuurd, om een zo vlak mogelijke ondergrond te creëren. Op de spaanplaat ondervloer worden vervolgens de massieve houten stroken verlijmd en/of gespijkerd/geniet. Een kleine zichtbaarheid van de gaatjes, die worden opgevuld met stopsel,behoren bij een tapisvloer. Tenslotte wordt de gehele vloer geschuurd en afgewerkt met olie, lak of wax.

Tapisvloeren kunnen in verschillende patronen gelegd worden. De breedte en lengtes van de stroken zijn naar eigen keus te verkrijgen. Een bies tussen de planken en banden langs de zijkanten is ook een mogelijkheid. Een tapisvloer is de meest ambachtelijke en traditionele vorm van vloerleggen.

Lamel

Lamelparket is een parket dat bestaat uit meerdere lagen van hout (multiplex,12 tot 18mm dik). lamel De toplaag bestaat uit massief hout van minstens 2mm dik. Hierdoor heeft lamelparket het uiterlijk van een massieve vloer. Lamelparket kan zwevend gelegd worden.
De stroken passen in elkaar door middel van een mes en groef systeem,clicksysteem of dienen verlijmd te worden. Deze lamelparket kan inclusief afwerking gekocht worden (afwerking in olie of lak). Je kunt er ook voor kiezen om de vloer naturel te kopen. Na het leggen moet deze vloer nog voorzien worden van een afwerking. Hierbij kan gekozen worden voor een olië, lak of wax afwerking.

Fineerparket

Fineerparket is een parket dat bestaat uit meerdere lagen van hout, waarvan de toplaag uit hout of houtachtig plaatmateriaal bestaat van hoogstens 2mm dik. De totale dikte van fineerparket varieërt tussen de 6mm en15mm.
Fineerparket wordt zwevend gelegd.
De stroken passen in elkaar door middel van een mes en groef systeem of een clicksysteem. Deze fineerparket kan inclusief afwerking gekocht worden (afwerking in olie of lak).
Je kunt er ook voor kiezen om de vloer onbehandeld te kopen. Na het leggen moet deze vloer nog voorzien worden van een afwerking. Hierbij kan gekozen worden voor een olie, lak of wax afwerking.

Mozaïekparket en Planchetten

Mozaïekparket is een parket dat bestaat uit houten latjes van ca. 8mm dik en 20mm breed.Deze houten latjes zijn bevestigd op geweven matjes. Planchetten is een parket dat bestaat uit losse strookjes van ca. 10mm dik 50mm breed en 250mm lang en worden één voor één gelegd. Mozaïekparket en planchetten worden verlijmd op de ondervloer. Na het leggen wordt de vloer opgeschuurd en dient daarna afgewerkt te worden met olie, lak of wax.

Laminaat

Laminaat is een kunstofvloer. De stroken zijn voorzien van een clicksysteem. De huidige laminaatvloeren zijn bijna niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden. Dit komt doordat de v-groef en de voelbare houtstructuur tot in detail in het laminaat verwerkt zijn.

Kurk

Een kurkvloer is een vloer dat bestaat uit kurk van de kurkeik vermengd met lijm. De kurkvloer is opgebouwd uit een HDF tussenlaag en een bovenlaag van ca. 3mm en is 5-voudig afgelakt. Deze vloer kan zwevend gelegd worden middels een clicksysteem. Kurk heeft de eigenschap om de omgevingstemperatuur op te nemen en vast te houden. Verder is kurk veerkrachtig en worden loop en contactgeluiden sterk afgezwakt.

PVC

PVC vloeren zijn kunststofvloeren die nauwelijks van een houten of natuurstenen vloer te onderscheiden zijn. PVC vloeren zijn duurzaam, slijtvast, geluiddempend en vergen weinig onderhoud. Tevens zijn PVC vloeren uitermate geschikt voor vloerverwarming of vloerkoeling. PVC vloeren zijn leverbaar in stroken, die een kleefstrip hebben, als in clicksysteem, die zwevend gelegd worden. Door de waterbestendigheid is het bovendien ook mogelijk om PVC vloeren in vochtige ruimtes te leggen.

Neem contact op